De Flamingo's
Kijk en luister
Publiek van de maand
Uw ei kwijt?
Contact

Peter de Koning

Geboren op heel jonge leeftijd deed hij zijn eerste stappen op het muzikale pad in de kerk. Omdat zijn broer al gitaar speelde werd hij veroordeeld tot de bas .
Op de Willibrordusschool bestookte hij het onderwijzend personeel en zijn medeleerlingen met zelf gemaakte liederen bestaande uit twee akkoorden twt Am en E, tot “Kom van dat dak af “ van Peter Koelewijn hem inspireerden tot een playback act en hem verder de weg wees naar de Rock en Roll.
In de brugklas zat hij in zijn eerste bluesbandje.Terwijl de disco de wereld veroverde waren zijn helden Muddy Waters, de Beatles, BB King maar ook Johnny Jordaan.
Vele bandjes later begon hij ook op straat te spelen.
Met “de Buitenband“ (voor)zag hij heel wat kinderhoofdjes in binnen en buitenland met zigeunermuziek, country en smartlappen .
Om zijn carrière een nieuwe impuls te geven ging hij contrabas spelen in harmonie orkest Sint Radbout en nam hij zangles .
Het Rotterdams Conservatorium deed hem een aanbieding die hij niet kon weigeren.
Na dit met goed gevolg doorlopen te hebben begon hij met de Flamingo’s waarmee een bliksemstart werd gemaakt door ondermeer het wekelijks tv-optreden bij Gert Berg .
Tussen neus en lippen door scoorde onze jonge held solo nog een hit met  “Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente”.
De Flamingo’s gingen ondertussen onverdroten door en verlegde hun werkterrein ook nog naar het Rotterdamse cabaretrestaurant Schellings , waar zij een aantal saxofonisten en een gitarist versleten.
Peter (de sterksten blijven over) speelt overal met zijn muzikale vogels heden ten dage nog steeds de sterren van de hemel op zijn Kingma-contrabas uit 1960 .
Publiek van de maand Welkom bij De Flamingo's
Kijk en luister Uw ei kwijt?