De Flamingo's
Kijk en luister
Publiek van de maand
Uw ei kwijt?
Contact

Ted Koninkx

Geboren uit een Limburgse steenkool werd hij al vroeg geconfronteerd met muziek. Cultuur was thuis een vanzelfsprekendheid. Naast beeldend bezig zijn ging zijn liefde uit naar de gitaar (ondanks de slaande gitaarleraar....).
In zijn middelbare schooltijd verhuisde hij naar Brabant alwaar zijn podiumcarrière begon met de schoolband. Weer later belandde hij (in binnen-en buitenland) met een wereldmuziekkwartet op straat (niet in de goot) vanwaar hij steevast met een goed gevulde gitaarkoffer huiswaarts keerde. 
Na zijn middelbare school werd na twee jaar de kunstacademie ingeruild voor een opleiding tot vocalist 'lichte muziek' docerend én uitvoerend musicus aan het Rotterdamse Conservatorium, waarna een carrière als zanger professionele vormen begon aan te nemen. Via de bijna onvermijdelijke coverband zong hij backingvocals bij verschillende artiesten, zowel in de studio als op het podium, leende zijn stem aan verschillende Disney-tekenfilms, toerde met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, zong in musicals (Evita/Joop van den Ende, Grease/Stardust, Henk van der Meijden) en deed succesvolle binnen-en buitenlandse theatertours én het Nationale Songfestival met de pop-a-capella-groep Montezuma’s Revenge. Ook is hij te horen in de leaders van de tekenfilmserie Shin Chan en de tv-serie 'Nu of Nooit'.
Moe van al deze successen besloot deze alweer jaren in Rotterdam wonende zangvogel het rustiger aan te gaan doen als docent aan de Fontys Rockacademie en inmiddels sinds 2012 aan het  Conservatorium in van Haarlem (InHolland). Helaas vergat hij zich in te enten tegen het optreedvirus.
In het seizoen 2009/2010 was hij leadzanger/gitarist in de Beach Boys theatertour "Good Vibrations".
Sinds 2004 speelt Ted zo’n 130 optredens per jaar met zijn gevleugelde vrienden, heeft altijd de hoogste noot en op zijn buik een National Estralita De Luxe uit 2005.
Publiek van de maand Welkom bij De Flamingo's
Kijk en luister Uw ei kwijt?